Minőségi gyors tárhely=jobb helyezés a Google keresőjében! Miért szükséges, hogy minőségi webtárhelyünk legyen? Ez a kérdés sokakban felvetődik, miért nem elég az „olcsó” budget 4-5ezer forint / éves tárhely? Erre a kérdésre próbálunk meg laikus számára is érthető választ adni az alábbiakban.

Kezdjük az elején: milyen az ideális, gyors tárhely?

Nagyon gyors, lehetőleg több ezer szálon tölti le a képeket és fájlokat, tehát minimum DDR4-es ramok, SSD meghajtók (elektronikus tárhely a mechanikus merevlemezek helyett) és nagyon gyors, sokmagos processzorok szükségesek hozzá. Igen ám de ezek nagyon drágák, viszont osztályon felüli teljesítményt nyújtanak, mivel annyi weboldalt helyezünk el a tárhelyeken, hogy a processzor és a memória teljesítménye sosem lesz teljesen kihasználva, ezáltal mindig marad elegendő erőforrás a weboldalak kiszolgálására.

Szükséges még a megfelelő folyamatosan frissített korszerű szerver szoftver is (Apache, Nginx+php-fpm) mi ebből is a legjobb és legújabb verziókat használjuk.

Az olcsó tárhelyek általában több száz, sokszor több ezer különböző méretű és forgalmú weboldalt szolgálnak ki, mivel ezeket azért hozták létre, hogy a lehető legtöbb weboldalt összezsúfolják egy helyre olcsón. Az ilyen tárhely minél több bevételt szeretne, miközben a tulajdonos a gép erejét nem bővíti a weboldalak számának gyarapodása mellett, hanem csak a tárhely méretet bővíti. Az eredmény: ha napközben nem is, de csúcsidőben (reggel, délben és este) több másodpercig kell várni egy-egy weboldal betöltésére, belassulnak a weboldalak, mivel a szerveren a kérések száma jóval meghaladja a kapcsolatok számát, és a szerver nem győzi erőforrásokkal a nagy tömegű weboldal kiszolgálását. A legrosszabb esetben percekig várunk egy-egy kattintás után a weboldal betöltődésére. Az ilyen kiszolgáló a rajta elhelyezett nagy számú weboldal miatt nem alkalmas a feladatra, mivel folyamatosan 100%-on dolgozik, és nem képes egy időben a rajta lévő weboldalakat zökkenőmentesen kiszolgálni. Aki ilyen weboldalt böngész, az előbb utóbb megunja ezt a sebességet, és bezárja a weboldalt. Gondoljunk csak a saját türelmetlenségünkre, mennyire próbára teszi az ember idegeit, amikor rákattint egy linkre vagy ikonra, és percekig darál a folyamatjelző, mire megnyílik a tartalom.

A Google sem szereti a lassan akadozva betöltődő weboldalakat, ezért ha jó helyezést szeretnénk weboldalunknak akkora lassú de olcsó tárhelyeket felejtsük el, mivel ezekkel nem fogunk jó teljesítményt elérni, esetleg csak hajnalban amikor mindenki alszik…

Nyilván ha egy kamaszlány a hörcsögének csinál egy weboldalt annak nem kell feltétlenül a leggyorsabb szerver (pedig böngészés szempontjából sokkal komfortosabb) de ha a vállalkozásunk vagy cégünk weboldalának kell tárhely, akkor az legyen az elérhető legjobb. Egyébként ezt átlagosan havonta kevesebb mint kétezer forintból megoldható, ami nem nevezhető kiadásnak egy céges weboldalnál.

Mennyibe kerül?

Egyedi árajánlatot adunk a tárhelyre. Az átregisztrálás / regisztrálás után a weboldalakat mi helyezzük el a tárhelyen, és mi állítjuk be a szükséges paramétereket, adatbázist, emailcímeket stb. A szolgáltatás ára ezt tartalmazza.

Néhány példa:

Egy átlagos weboldal képekkel adatbázissal levelezéssel stb. 3Gb-on bőven elfér, ennek ára bruttó 20e Ft. (~1600Ft/hó)
(tartalmaz 1db .hu vagy .eu vagy .com domaint)

Egy nagyméretű webáruház rengeteg termékkel, képpel, adatbázissal, stb., optimalizált képekkel 5Gb-on bőven elfér, ennek ára bruttó 25e Ft. (~2080Ft/hó)
(tartalmaz 1db .hu vagy .eu vagy .com domaint)

Mi nem webmesterek részére árusítunk olcsó tárhelyet, hanem a rendelkezésünkre álló erőforrásokból ajánlunk kiváló sebességű tárhelyet azoknak akik:

  • Megunták, a lassú, akadozó, változó minőségű szolgáltatást, tárhelyet és szeretnének gyorsabb, megbízható minőségű megoldást.
  • Van már weboldaluk és kiemelkedő sebességet szeretnének elérni alacsony költséggel.
  • Nem tudnak beruházni egy szerverre, de igényt tartanak a jelenleg elérhető legnagyobb teljesítményre.
  • Szeretnék szakértő kezekre bízni weboldaluk elhelyezését, illetve karbantartását.
  • Nincs weboldaluk, de szeretnének weboldalt és nagyon gyors tárhelyet cégüknek, vállalkozásuknak.

Amit nyújtani tudunk:

  • SSD-tárhelyű DDR4-es memóriával rendelkező nagy sebességű csúcsgépek, Apache és Nginx szerverek, az elérhető legnagyobb sebességért.
  • A weboldalnak legmegfelelőbb Nginx+php-fpm konfiguráció beállítása.
  • Segítség a CMS tartalomkezelők beállításához.
  • Beépített tűzfal, Cache management: Proxy Cache, FCGI Cache, védelem SQL Injection támadás illetve egyéb ismert támadási kísérletek ellen, ( Attack Protection) DDOS védelem.
  • Igény esetén külön, egyedi IP-t tudunk biztosítani.

Weboldalaink tehát a gyorsaság mellett biztonságban is lehetnek, különösebb erőfeszítés nélkül. Minden weboldalhoz korszerű webmail levelezőrendszert biztosítunk, és lehetőség van a levelek átirányítására is meglévő postafiókba.

A weboldalak korlátozott mennyiségben kerülnek elhelyezésre a szerveren.

A szerver erőforrásait csúcsidőben nem használjuk ki 70%-nál nagyobb mértékben. Amennyiben elértük a limitet, új tárhelyet állítunk be új elkülönített erőforrásokkal, így mindig garantálni tudjuk a nagy sebességet és megbízhatóságot.

Referenciáink, és elégedett ügyfeleink a garancia arra, hogy megfelelő megoldást tudunk biztosítani hosszú távon, változatlanul jó minőségben.

Keressen bennünket és kérjen árajánlatot!