Vállaljuk cégek és magánszemélyek részére, weboldal illetve webáruház látványtervezését, és web design kialakítását. Céges arculat, brand tervezés, színtervezés, működési effektek, elrendezés tervezése. A működési és látványterveket úgy optimalizáljuk, hogy a gyors működés mellett a weboldal a keresőkben a jó helyezést is elérje. Minőségi felhasználói élményre törekszünk a dizájn felépítése során, kihasználva a technológia által kínált újdonságokat és trendeket. A web design lényeges eleme a weboldalkészítésnek. A google legújabb iránymutatása és az aktuális trendek bár némely pontokon ellentétesnek tűnnek egymással, mégis úgy fest, hogy sikerül a google és a fejlett technológiák között kompromisszumot kötni, hogy a valódi felhasználói élmény megmaradhasson.

Mi a felhasználói élmény?

Amikor az ember megnyit egy weboldalt, hasonlatos ahhoz mint amikor egy könyvet nyit ki. Az első benyomás sokat számít. Miről szól, milyen a külső megjelenése, mennyire kellemes „lapozgatni” milyen jól olvasható, vannak-e benne tetszetős grafikai elemek? Ameddig a könyvnél már a szaga is sokat elárul, a weboldalnál ez nincs, itt meg kell maradnunk a vizualitásnál, és a használhatósággal kapcsolatos érzéseinknél. A külső megjelenést természetesen követnie kell a belső egyedi tartalomnak is, jó minőségű és érdekes szöveg nélkül nem lesz vezető helyen a weboldal. A google az utóbbi években alaposan átrendezte azokat a paramétereket amelyek mentén a weboldalakat és a dizájnt terveztük. A mobil responsive olvashatósági követelmények miatt a grafikai tervezés némileg korlátok közé lett szorítva, mint amikor csak asztali gépre illetve laptopra  kellett egyedi különleges grafikát tervezni. Ezen felül a google algoritmusa a kattintható felületek közötti távolságot is monitorozza, és az egymáshoz túl közel lévő grafikai elemeket hibaként fogja értékelni. Ezért két éve teljesen megváltozott a weboldalak tervezési módja, mivel a mobil megjelenés az elsődleges, ezért erre tervezünk mindent, hiszen ha egy weboldal a mobil eszközökön jól mutat, és kiválóan működik, akkor az jobb helyezést fog kapni a keresőkben mint a kizárólag desktopra tervezett oldalak.

Webdesign fejlődés

A sok felesleges grafikai sallangot el kell hagyni a weboldalakról, és a szükséges illetve fontos összetevőket kell hangsúlyozni. Régen a kisebb -nagyobb animált gif-ek és a mozgás voltak hivatva felkelteni a figyelmet, manapság már a jó ízlésnek engedve a mozgás a kellemes megjelenést és a gördülékeny működést hivatott szolgálni. A felhasználói élményt a google remekül tudja mérni, ugyanis a weboldal forráskódjába integrált analytics mérőkód minden információt tizedmásodperc pontosan rögzít illetve elemez. Tudja a google, hogy a felhasználó hogyan talált rá a weboldalra, (linkről érkezett, vagy keresőből, és melyik oldalon „landolt”) mennyi ideig olvas egy lapot, tovább kattint-e, vagy elhagyja az oldalt, stb. A mérés fejlesztésével egy időben a mesterséges intelligencia a felhasználó böngészési szokásait is elemzi, és értékeli, amely mérőszámok később részt vesznek az adott weboldal helyezésének a módosításakor. Ha tehát egy weboldal elér egy helyezést, és belekerül az analytics mérőkód, akkor a mérőkód által mért adatok módosítani fogják a weboldal helyezését, akár előre akár hátrébb mozgatva azt. A keresők mérőkód nélkül is tudják elemezni az oldal felépítését, azonban a minőség vizsgálatakor a beillesztett érőkód sokkal pontosabb értékeket ad, ezért a jó helyezéshez szükséges a jó mérés és a keresővel való aktív együttműködés is. Erre a célra a keresők remek eszközöket biztosítanak, amelyek használata ingyenes és ajánlott (webmester eszköztár, ill. Analytics)

Szép legyen vagy gyors dilemma…

A Google által felállított követelmény rendszerek alapján az optimalizálás nagyon fontossá vált és a design nem az optimalizálásról szól, ez egy (örök?) webes dilemma..  Ugyanis a nagyméretű nagyfelbontású képek a szépek, a nagyfelbontású, nagyméretű videók a keresettek, a látványos képeffektekkel és mozgó grafikával programozott weboldalak adnak igazán maradandó felhasználói élményt. Ilyenkor érzi a weboldalt böngésző látogató, hogy a megjelenő honlap mögött igényes és tartalmas munka van és ez az igényesség ébreszt bizalmat a weboldal által közvetített tartalom felé. A web alapú értékesítési oldalakon nagyon fontos mutató a bizalmi index. (Elhisszük és elfogadjuk amit a weboldal állít, és ezért lépünk a weboldallal kapcsolatba, megvesszük a terméket, megrendeljük a szolgáltatást, stb.)  A bizalmi index mérése és jó értéke jelentős lökést adhat a weboldalnak a kiváló helyezéshez. Azonban a bizalmi index mérése nagyon nehéz, de az egyik ilyen mérőpont a felhasználóknak tetsző felület és működés kialakítása. Ezt statikus, egyszerű, kevés grafikai elemet tartalmazó (gyors) oldalon nagyon nehéz megvalósítani. Ugyanígy egy fotós, vagy ingatlanos, tájépítész, designer weboldala másfajta képfelbontást követel meg mint egy ételrecepteket bemutató oldal, vagy webáruház. Ezért a grafikai tervezésnél a megfelelő optimalizáltság nagymértékben befolyásolja az oldal helyezését. A Google a lassabb de szebb weboldalt nem sorolja hátrébb, ha az egyébként a felhasználók, látogatók tetszését elnyeri. Viszont a grafikai elemeket, képeket optimalizálni kötelező, e nélkül nem érhető el jó helyezés.

A Google eredeti elképzelése az volt, hogy mivel egyre több felhasználó böngészi a weboldalakat mobil eszközökön (telefon, tablet, stb.) ráadásul sim kártyával (mobil internet), ezért a felhasználó ugyanazt lássa mobilon, mint egy asztali gépen. Elvárás még, hogy egyen a weboldal nagyon gyors (a mobil internet miatt) és reszponzív azaz a grafikai elemek vegyék fel az aktuális felbontásnak megfelelő alakot, hogy könnyen használhassák például a menüsort mobilról, tabletről, laptopról és asztali gépről is. Ez azt jelenti, hogy a grafikai elemeknek össze kell rendeződniük egymás alá, és a menüsornak is egy bizonyos szélesség alatt át kell alakulnia, mobil menüvé. Ha egy mobil eszközön megnyitott weboldalt rövid idő alatt becsuknak, akkor azt valószínűleg nem lehet jól olvasni a kisebb méretű eszközökön, vagy nem működik jól, az ilyen honlapok lassan el fognak tűnni a keresők első oldaláról.

Egyedi weboldal tervezés

Weboldalaink tervezésénél és a grafikus megjelenés kialakításánál ügyfeleink több ezer kész és jól működő design témából válogathatnak. Ezeket a témákat vagy templateket ismert külföldi grafikusok és tervezők készítik, állítják össze, tehát jól tükrözik a nemzetközi trendeket, az új irányokat.  Ha kiválasztottuk a megfelelő elrendezésű és működésű templatet, akkor az a megrendelő igényei szerint átdolgozásra kerül. Ilyenkor alakítjuk ki az egyedi színvilágot, a képeket, betűtípusokat, termék képeket és egyéb grafikai elemet. Amikor a design készen van a téma szerkezetét, a szövegek méretét és jelölését is beállítjuk a Google által preferált paraméterekre. Ha minden jól működik mobil és asztali gépeken is, a weboldal a szövegek, menük és tartalmi elemek feltöltésével válik teljessé.

Minden weboldalunk egyedi és megismételhetetlen, mivel az eredeti témának csak az elrendezését és a szerkezetét tartjuk meg, minden mást ügyfeleink igényei szerint alakítunk ki. A témák ajánlásánál különleges figyelmet fordítunk arra, hogy a weboldal vagy webáruház által kínált termékek és szolgáltatások egységet alkossanak a kialakított színvilággal és a template elrendezésével, a jól olvasható szöveges részekkel. A grafikai elemek és témák természetesen bármikor teljesen átalakíthatók, ezzel alacsony költség mellett is korszerűsíthető a weboldalak akár több év elteltével is. Weboldalainkhoz a moduláris rendszer segítségével bármikor csatolhatunk webáruházat , vagy katalógust amely képes felvenni a weboldal design megoldásait és azzal harmonikus egységet alkot.

Természetesen ha valaki különleges és egyedi elképzeléssel érkezik, azt is képesek vagyunk megvalósítani, tehát teljesen egyedi és különleges látványvilág is létrehozható. Ha ügyfelünknek elképzelése sincs arról, hogy milyen is legyen a weboldala, segítünk az indulásnál a gondolatokat formákba és színekbe önteni, hogy az elkészült munka tükrözze megrendelőnk elképzeléseit, és ízlését is. Ha Ön is szeretne egyedi, különleges, mégis kedvező árú designt weboldalának, vegye fel velünk a kapcsolatot a fenti elérhetőségeink valamelyikén.