Profi nagyméretű SEO tárhely-ek nagyon gyors szervereken, kedvező áron. Tárhelyeinken limitáljuk a weboldalak számát. A cél, hogy a szerver megfelelő sebességgel tudja kiszolgálni a weboldalakat. Amennyiben egy szerveren elértük a limitet, új szervert helyezünk üzembe. Az általunk biztosított minőségi eszközök úgy lettek összeállítva, hogy gyors válaszidővel tudjunk tárhelyet biztosítani a kereső optimalizált weboldalaknak. A keresőkben elért jó helyezés egyik feltétele a gyors szerver. Hiába töltünk rengeteg időt a weboldal optimalizálással, ha a tárhelyre több száz weboldal van feltelepítve, és a szerver folyamatosan túl van terhelve, akkor annak hatása lesz honlapunk helyezésére is. Ezért a jó helyezéshez szükségünk van a jó tárhelyre is. A tárhelyek mérete úgy van kialakítva, hogy mindenki megtalálja a számára optimális, ár-érték arányban leginkább megfelelőt. A csomagok csak méretükben különböznek, minőségükben nem. Ezért az összegért kiemelt minőséget biztosítunk. Ha egy szerveren elértük a limitet, akkor új szervert állítunk be, nem szeretnénk, ha a mennyiség a minőség rovására menne. A szervereken fokozott biztonsági beállításokat DDOS védelmet, spam és vírusszűrést alkalmazunk ügyfeleink weboldalainak biztonsága érdekében.

Szervereink nagy teljesítményű  sokmagos processzorokkal, sok DDR4-es RAM-al, illetve gyors SSD meghajtókkal felszerelt szerverek. Ha valamelyik szervernél műszaki probléma adódik, akkor a tükörszerver átveszi a helyét, ezért mi valós 99,9%-os rendelkezésre állást tudunk biztosítani.

A google az utóbbi években olyan jelentős fejlesztéseket hajtott végre amelyek alapjaiban változtatták meg a weboldalak felépítését és működését. A jó helyezések érdekében minden webfejlesztőnek alkalmazkodni kell az új google irányelvekhez, ellenkező esetben a weboldala eltűnik,vagy jelentősen hátrébb kerül a keresési találatokban. A keresési találatok jellemzően az első 15 visszaadott találatnál értékesek, ezek a weboldalak kapják a legtöbb figyelmet ha valaki valamit keres, ezekre a weboldalakra kattintanak a legtöbben. Tehát ha egy weboldal ennél rosszabb helyezésű akkor jellemzően a forgalma sem túl nagy. Ezért mindenki amit lehet megtesz azért hogy a honlapja bekerüljön az élbolyba, sőt az első tíz helyezésért zajlik a legnagyobb küzdelem.

A google több ezer pontot mér a weboldalakon, és ebből számolja azután ki, hogy a weboldal mennyire értékes, és végül ez az érték jelzi a helyét a találat visszaadásnál is. Az egyik ilyen értékes mérőpont a weboldal betöltési  sebessége.

A betöltési sebesség

„A szép de lassú weboldal olyan mint a gyönyörű sportkocsi ami csak ötvennel tud menni. Szépnek szép de minek?”

Egy weboldal betöltési sebessége is több összetevőből keletkezik.

1, Szerver: adott a szerver amelyet akkor szólítunk meg amikor beírjuk a keresőablakba a honlap domain nevét, illetve ha a kereső visszaadja a weboldal linkjét találatként. Ilyenkor ha kattintunk a linken akkor megszólítjuk a szervert, hogy töltse be nekünk a weboldalt. Ilyenkor a szerver elkezdi áttölteni a gépünkre a weboldal összetevőit, a saját eszközünk (számítógép, tablet, telefon, okostv stb) pedig elkezdi megjeleníteni a weboldal tartalmát.

1, Szoftver: a szerveren található szoftver amelyik kiszolgálja a weboldalt, azaz megjeleníti a weboldal összetevőit úgy, ahogy azt a programozó megálmodta. Sokféle szoftver szükséges a weboldal megjelenítéséhez. Mi ezekből a legjobb és leggyorsabb szoftverekre szavaztunk, ezért az Apache -Nginx összetevőket választottuk a zökkenőmentes megjelenítésért.

2, A weboldal egy több fájlból álló program, amelyik elküldi a fájljait annak a számítógépnek ahonnan beírták a webcímet (URL-t). Ilyenkor a kérést intéző gépen megtekinthetik a weboldalt. Értelemszerűen minél több, minél nagyobb fájlokból áll egy weboldal, annál több idő kell a honlap tartalmának a betöltéséhez. Azonban a gyors szerveren még a nagyobb méretű fájlok is néhány másodperc alatt megjelennek, betöltődnek, nem kell hosszú időn keresztül a szerver válaszára várni.

3, A kliens gép, amelyikről böngészünk.

4, Sávszélesség. Fontos, hogy mekkora sebességgel érkeznek át a fájlok egyik gépről a másikra.

Egyszerűség a gyorsaságért vagy minőség?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy tök egyszerű akkor gyors (és Top) weboldal csinálni, mert beírom a szöveget egy üres fehér weblapra ami nagyon gyorsan betölt, és hipp-hopp már van is egy első helyen lévő weboldalam. Igen ám, de erre a Google mérnökei is gondoltak, és a betöltési sebesség mérőszámnál alkalmaztak egy minőségi szorzót, amely ellensúlyozza az esetleges hosszabb (pár másodperc) betöltési időt, hogy ne egyszerű textfájlokat böngésszenek csak a weben (mint a kezdet kezdetén) hanem meglegyen a felhasználói élmény, ami azért a sebesség mellett még egy nagyon fontos tényező. Tehát a lassabb betöltést a minőségi tartalom kompenzálja.

Mi a felhasználói élmény?

Vegyünk egy példát. Van egy filmecske, ami nagyon kicsi, pár Mb méretű, gyorsan letöltődik, kevés helyet foglal, ez mind nagyon jó tulajdonság, hurrá. Viszont sajnos nagyon szemcsés a tömörítés miatt, ezért csak kompromisszumokkal élvezhető, márpedig az élmény igazán akkor jelentkezik, ha egy filmet vagy képet jó minőségben láthatunk. Ezért a jó minőségre képesek vagyunk várni is, amely időért a film vagy kép minősége kárpótol minket. Ezért a keresők alapvető szabályai szerint a tartalmakat annyira kell betömöríteni, hogy minőségromlás nélkül élvezhető legyen, viszont gyorsan betöltődjön. Ilyen fájlokból kell, hogy álljon egy weboldal.

A megfelelő betöltési időhöz mi is hozzájárulunk a minőségi szerverrel, hogy gyorsan töltődjön le a tartalom, és ez jó helyezést eredményezzen a honlap keresőkben való helyezésében. Mivel egy szerver üzemeltetése igen költséges dolog, ezért vagy kevesebb weboldal van egy szerveren magasabb áron, vagy sok-sok weboldalt tesznek fel egy szerverre, így több részre oszlik a tárhely költség. Utóbbi megoldásnak az a hátránya, hogy főleg csúcsidőben percekig töltődhet egy weboldal, mert a sok látogató és oldallekérés jelentősen terheli a szervert. Jelentősen megterheli a processzort és a RAM kapacitása is véges,  ilyenkor a szerver sorrendbe állítja a kéréseket és sorrendben is teljesíti azokat. Általánosságban elmondható, hogy a több kis fájl kiszolgálása jobban megterheli  a szervert mint a kevesebb nagy. Egy erős, de 100%-on járatott szerver sok kisforgalmú weboldallal nem tud olyan eredményeket produkálni, mint egy jóval kevesebb honlapot tartalmazó szerver, amelyiken kevesebb látogató van egy időben, és a terhelés is 60-80% maximum. Ezért mi nem szeretnénk nagyon olcsó tárhelyekkel foglalkozni, sok cég árusít ilyen csomagokat, mi nem foglalkozunk ezzel, kizárólag minőségi tárhelyet adunk.

Ha a google robot nem tudja a weboldalt az elvárt időintervallumon belül elérni, akkor eldobja azt és figyelmezteti a webmestert rá, hogy a weboldala az adott időben nem volt elérhető, nem töltődött be megfelelően. Ha ez gyakran előfordul, akkor a weboldal hátra lesz sorolva azokkal szemben akiknek a honlapja folyamatosan és gyorsan működik. Ezért aki olcsó túlterhelt szerverre teszi a weboldalát, az hosszútávon lemond a jó helyezésről. Természetesen egy szerver időnként belassulhat nem várt külső rosszindulatú támadástól, (ddos) vagy sajtóban megjelent bemutatótól amikor hirtelen több ezer felhasználó kezdi el böngészni az oldalakat, illetve ha rossz minőségben írnak meg egy weboldal programot az is eredményezhet váratlan technikai problémákat. Azonban ezek csak időnként okoznak rövid időre lassulást, és a megfelelő technikát alkalmazva kivédhetők. Ezért szervereinken ddos védelem van, és a váratlan terheléseknél automatikusan átcsoportosításra kerülnek az erőforrások, hogy minden esetben biztosítva legyen a megfelelő sebesség. A weboldal program részében többféle tömörítési algoritmust és technikai megoldást alkalmazhatunk, amelyek segítségével lényegesen lerövidül a betöltési idő, ilyenek a gzip tömörítés, html tömörítés, előtöltések, weboldal cache készítés stb. Ezekkel a technikákkal a gyors szerverre segítünk rá a gyors oldal szoftver kóddal, ami a látogatóknak is nagyon jó, hiszen azonnal megkapja a kért információt, nem kell idegeskedni a lassú töltési idő miatt.

Ha egy cég a weboldalán keresztül közvetített termékekből illetve szolgáltatásokból él, akkor a havi pár ezer forintos költség nem nevezhető jelentősnek. Gyakorlatilag a jó webes megjelenés a legolcsóbb és legmegbízhatóbb reklám, hiszen non-stop népszerűsíti a cég termékeit és szolgáltatásait, és jóval olcsóbb mint a fizetett reklám felületek (amelyek azért kiegészíthetnek egy weboldalt). A weboldal forgalma pedig jelentős mértékben függ a jó helyezéstől, hiszen egy jó helyezésben lévő weboldal akár egy egész cég vagy vállalkozás teljes megélhetését, bevételét megtermelheti. Ezért célszerű, ha értékes weboldalát minőségi szerveren üzemelteti, hiszen ezzel lesz teljes a siker.

Ha szeretne gyors szerveren SEO tárhelyet, keressen bennünket a Kapcsolat menüpontnál található elérhetőségeinken.